Tuesday, August 12, 2008

Malaysia diancam Interfaith Council (IFC)


Share/Bookmark Nama penuhnya adalah Interfaith Council (IFC). Sebelum ini dikenali sebagai Inter Religious Council (IRC). IFC didalangi beberapa pemimpin dari pertubuhan yang berlandaskan politik baik di dalam mahupun di luar negara manakala mereka berlandaskan pula ‘instruction’ dari pertubuhan atau agensi yang bukan berlandaskan politik (iaitu sebagai mastermind kepada dunia politik) di luar negara berpengkalan di USA, Israel, German, United Kingdom, Australia, France dan beberapa negara yang lain. Pertubuhan atau Agensi tersebut dikawal selia pula oleh suatu pertubuhan rahsia yang dikenali sebagai "Shadow Government" atau "Hidden Hand".

Konsep hierarki ini ialah seperti berikut:


Pluralism (juga perhatikan pada lambang agama yang paling utara iaitu yahudi, di sebelah kirinya ialah lambang burung iaitu agama/fahaman yang berasal dari pemerintahan Firaun

Sebenarnya konsep IFC yang berselindung di pertubuhan-pertubuhan tertentu sama saja dengan pertubuhan ajaran sesat yang telah difatwakan sesat oleh pihak Jakim. Tidak boleh bergerak di bawah pertubuhan A, maka mereka bergerak pula di bawah pertubuhan B dengan sedikit twist dalam objektif, perlembagaan dan sebagainya (teknik rebranding dan teknik ‘berpayung’ di bawah mana-mana organisasi sah).
Dari kiri, Peter Schier, perwakilan Malaysia, Konrad Adenauer Foundation (KAF); Khalid Jaafar, Pengarah Institut Kajian Dasar (IKD) dan Al-Mustaqeem Mahmod Radhi, pengarah eksekutif, Middle Eastern Graduate Center (MEGC). KAF sering menaja program Anwar, IKD dan MEGC khususnya berkaitan dengan seminar dan penerbitan buku. Khalid Jaafar adalah bekas Setiausaha Akhbar Anwar Ibrahim (Semasa Anwar TPM). Manakala Al-Mustaqeem Mahmod Radhi adalah anak buah Khalid Jaafar yang menjadi penulis IKD dan penerbit buku-buku pluralisme melalui syarikatnya MEGC.

Begitu juga contoh dalam perniagaan, seperti sebuah syarikat yang telah busuk namanya dan pemiliknya mendaftarkan nama syarikat yang baru pula yang kononnya "clean" (pemilik sama, syarikat saja berbeza). Begitulah caranya Yahudi dan Nasrani memperdayakan umat Islam.IFC ialah satu masterplan oleh golongan Yahudi dan Nasrani untuk menyelewengkan akidah umat Islam.

Shadow Goverment sangat berbahaya. Merekalah penggerak ketenteraan sesebuah negara maju seperti contoh USA dan juga pemberi arahan kepada pemimpin negara tersebut. Merekalah juga pencipta watak palsu seperti Osama dan peristiwa 11 September untuk menghalalkan cara mereka di Afghanistan dan Iraq. Tapi, jangan lupa, merekalah juga penggerak dalam operasi memincangkan umat Islam. Ini adalah kerana kekuatan agama itu sendiri lebih kuat dari ketenteraan. Mereka hendak ‘pukul rata dan habis’ dan yang penting, mereka dapat menjajah sesebuah negara dan memperolehi hasil 2 dalam 1 (penaklukan dan pra-dakwah). Dasar ‘divide and rule’ bukan berlaku dalam penjajahan, tapi dalam keagamaan juga. Contohnya ialah dengan melaga-lagakan antara puak Sunnah dan Syiah dan menggunakan media seperti CNN (bagi menerapkan di minda bawah sedar penonton), walhal sebelum ini Sunnah dan Syiah tiada masalah apa-apa pun (terutama bab label-melabel).


Berikut merupakan 14 tuntutan IFC:

1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa orang Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

2. Orang-orang bukan Islam yang telah memeluk agama Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali kepada agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang.

3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.

4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menagnut agama Islam sekiranya ingin berkahwin dengan ornag Islam. Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan apa-apa tindakan undang-undang.

6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk agama Islam tidak patut diberikan hak jagaan anak.

7. Orang-orang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seseorang yang memeluk Islam hendaklah diberi hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.

8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadah orang bukan Islam sebagimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.

9. Orang-orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10. Bible dalam bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar disemua sekolah.

12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahas ibunda masing-masing.

13. Orang-orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.


maklumat lanjut baca di http://mykmu.net


Share/Bookmark

No comments: